Diamantiranje

Pri podjetju Svet Platišč smo v Slovenijo pripeljali novost na tržišču aluminijastih platišč – “diamantiranje”
Prepričani smo, da bo ta tehnologija korenito spremenila celoten pogled na platišča.

Stroj deluje na principu CNC stroja, saj najprej zavrti platišče na zelo visoke obrate. Nato nož z diamantno konico (od tukaj beseda diamantiranje) postruži celotno sprednjo stran platišča, do v naprej nastavljene krivulje.

Ko je postopek končan, dobi platišče izgled novega in njegova tržna vrednost nemudoma naraste.

Prašno barvanje & lakiranje

Glavne prednosti prašnega barvanja in lakiranja so funkcionalna zaščita, odlična korozijska obstojnost in visoka odpornost na razne kemijske in mehanske vplive. Tehnika prašnega barvanja nam omogoča zelo obsežen spekter barvnih odtenkov, sijajev in struktur.

Prašne barve ne vsebujejo topil ter strupenih snovi, kot so na primer hlapne ali vnetljive sestavine. To pomeni, da takšen postopek barvanja ne ogrožal judi, ki delajo z barvami. Hkrati gre tudi za okolju prijazen postopek, kar je zagotovo še dodatna prednost.

Sam postopek industrijskega prašnega barvanja sicer poteka na principu elektrostatike, kar pomeni, da se pozitivni delci barve s pomočjo posebnih pištol razpršijo na barvani predmet.

Prej & Potem

Z kazalcem prenesite puščico ne levo ali desno in poglejte, kako izgledajo platišča pred obnovo in kako izgledajo, ko zapustijo našo delavnico.